Gezilecek Yerler

İstanbul Kuzguncuk Gezilecek Yerler – Kuzguncuku Keşfet

İstanbul Kuzguncuk gezilecek yerler listesi hazırladık ve mutlak suretle görmeniz için listelerinize almanız gereken yerleri ekledik. Üsküdar’ın renk kokan mahallesinde büyülü bir yolculuğa hazır mısınız? Sizler için mutlaka Kuzguncuku Keşfet diyebileceğimiz yerler ise şöyle;

İstanbul Kuzguncuk Gezilecek Yerler Listesi

Eğer kendinize güzel bir gün ayırıp Kuzguncukun renkli sokaklarında gezmek isterseniz, bu renkli sokakların yanı sıra sizlere alternatif birçok noktada sunuyoruz. Eğer Altunizade tarafından giriş yaparsanız sırasıyla ilerleyebilirsiniz. Üsküdar sahil tarafından giriş yaparsanızda listeyi tersten ilerleyebilirsiniz.

1- Abdülmecid Efendi Köşkü

Pazartesi günleri hariç her gün 11:00 – 19:00 saatleri arasında açık olan, KOÇ Holding bünyesindeki bir yerdir. Abdülmecid Efendi Köşkü ücretli mi? Nasıl gidilir gibi sorularınızın yanıtını aşağıdaki haritada bulabilirsiniz. 1880-1885 yılları  arasında Mısır Hıdivi İsmail Paşa tarafından bina için 20.000 mefruşatı ve 8.000 Mısır altını harcaması yapılarak Av köşkü olarak yapılmıştır. İçimdeki çocuk sergisi nerede sorunuzun yanıtı da bu köşkte!

İstanbul Kuzguncuk Gezilecek Yerler Listesi

2- Kuzguncuk Botanik Bahçe

2015 yılında Üsküdar belediyesinin kiralayarak yeşil alan kalmasını sağladığı en büyük icraatlerden birisidir. 16.5 dönümlük bu arazi ağaçlıkların arasında botanik bahçe olarak günümüzde de korunuyor. Birçok efsanede yer edinen Kuzguncuk botanik bahçe, Kuzguncuk gezi rehberinizde olması gereken bir yer.

3- Bet Nissim (Kuzguncuk) Sinagogu

1840 ‘lı senelerde inşa edilen bu sinagogun tarihçesi, Ehal HaKodeş 18.yüzyılın sonlarına kadar uzanmaktadır. Sinagog sadece Hahambaşlıktan izin alınarak ziyaret edilebilir. Gelişi güzel ziyaretçilere açık değildir.

4- Kuzguncuk Ahşap Evler

Yanyana dizilmiş renkli ahşap evler buranın simgesi halinde. Kuzguncuk renkli evler olarakta bilinen bu binalar haritada işaretlendi. İcadiye caddesi üzerinde fotoğraflarını çekmeye doyamayacağınız harikulade yapılardır.

5- Kuzguncuk Bostanı

Kuzguncuk halkının en çok sevdiği yerlerden birisidir. Bölge halkına ait ufak tarlalarda organik sebzeler yetişmektedir. Elbette buraya kadar gitmişken ziyaret edin. Zaten önünden geçeceksiniz.

6- Iglesia de San Pantaleón Kilisesi

1831 yılında yapımı tamamlanan ve ibadete açılan Rum Ortodoks Kilisesidir. 1872 yılında çıkan yangından sonra 1890 yılında tekrar inşasına başlanmış, 1892 yılında yeniden ibadete açılmıştır.

Kuzguncukta Nereye Gidilir Ne Yenir

7- Kuzguncuk Bereketli Sokak Merdivenler

Fotoğrafların çekildiği, insanların oturduğu bu renkli merdivenler mutlaka Kuzguncuk Gezi Rehberi içerisinde olması gerekmektedir. Harika fotoğraf çalışmaları çıkarabilirsiniz.

8- Ekmek Teknesi Restoranı

2002-2005 tarihleri arasında Türk yapımı dizilerden birisi olan Ekmek Teknesi, bugün ki restoran olarak işletilmektedir. Günümüzde halen Ekmek Teknesi tabelasının durduğunu söylemek mümkün.

9- Perihan Abla Sokak

Renkli, çiçekli ahşap evlerin büyüsü harikulade etkileyecek. Burası da 1986 – 1988 yılları arasında TRT ekranlarından bildiğimiz Perihan Abla dizisi çekim alanıdır. Perihan Savaş’ın canlandırdığı sevilen dizinin çekildiği bu güzel sokak halen o yılları hissettiriyor.

10- Ayios Yeorgios Kilisesi

Kilisenin tarihi hakkında çok net bilgiler bulunmamaktadır. 1800 lü yıllarda yapıldığı tahmin edilmektedir. Kuzguncuk İcadiye caddesindedir.

11- Surp Krikor Lusaveriç Kilisesi

Patrik Istepanos “Ağavni”zamanında saray mimarı olarak bilinen Ohannes Amira (Serveryan) tarafından yapılmış olup, 11 Mayıs 1835 senesinde ibadete açılmıştır. Kilisedeki kitabenin üzerindeki bilgilerde 1861 senesinde Bedros Ağa (Şalcıyan) tarafından tüm masraflarının karşılanarak yeniden yapıldığı yazılmaktadır.

12- Üryanizade Ahmet Esat Efendi Cami

Bölgenin tarihi camisi Üryanizade Ahmet Esat Efendi Cami, 1860 senesinde Üryanizade Ahmet Esat Efendi tarafından inşa edilmiş. Caminin 40 günde tamamlandığı rivayet edilmektedir. Minberi ve vaaz kürsüsü ahşap olan cami 2013 yılında restorasyona girerek 2017 tarihinde yeniden ibadete açılmıştır.

13- Cemil Molla Köşkü

Cemil Molla, 1885 yılında dedesi Şeyhülislam Ahmet Esat Efendi’ye padişahın küçük bir nişanesi olarak hediye edilen köşktür. Köşkün mimarı İtalyan-Ermeni asıllı Mimar Sinyör Albertidir.

İstanbul Kuzguncuk Gezilecek Yerler Haritası

İstanbul’un en köklü mahallelerinden birisi olan Kuzguncuk, Üsküdar sahilinin kıyısında harika bir yerdir. Google haritalar üzerinden sizin için hazırladığımız haritada tüm lokasyonlara tek bir harita üzerinden ulaşabilirsiniz.

5/5 - (770598 Değerlendirme)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu